Intellerts
Data Practicum

  • Wat betekenen de begrippen Big Data, Data Science en Artificial Intelligence voor mijn organisatie?
  • Wat is een datagedreven organisatie en wat zijn de voordelen?
  • Wat komt er allemaal kijken bij het omzetten van ruwe data naar heldere visualisaties?
  • Wat zijn de valkuilen bij het beoordelen van databronnen en de integratie daarvan?

Als je antwoord wilt hebben op deze vragen, schrijf je dan in voor het Intellerts Data Practicum, een unieke combinatie tussen theorie en praktijk!

Voor wie?

Het Intellerts Data Practicum is geschikt voor iedereen die op een praktische manier aan de slag wil met het benutten van data en een bijdrage wil leveren aan een data gestuurde organisatie. Denk aan bijvoorbeeld functioneel beheerders, informatie adviseurs, (beginnende) business analisten, projectleiders, en ook business managers.

Voordelen van een data-gestuurde organisatie

Vrijwel alle organisaties beschikken over grote hoeveelheden data, opgeslagen in verschillende bronnen. Een datagedreven organisatie maakt optimaal gebruik van al die databronnen. Als gevolg hiervan zal de besluitvorming verbeteren. Het resultaat? Gezondere financiële resultaten, efficiëntere processen en een hogere klanttevredenheid.

Het belang van datavaardige medewerkers

De transformatie naar het data-gedreven werken gaat niet vanzelf. De meeste organisaties hebben niet alleen meerdere interne systemen en databases, maar maken ook gebruik van externe databronnen. Daarom zijn er specifieke vaardigheden nodig om de relevante data te kunnen verzamelen, beoordelen, integreren en modelleren. En die complexe datasets kunnen omzetten naar visuele analyses die bijdragen tot goede, gefundeerde beslissingen.

 

Intellerts Academy Data Practicum

Het Data Practicum:

unieke mix tussen theorie en praktijk

Onze filosofie

Wij geloven dat mensen het meest leren door ervaring op te doen en samen te werken. Daarom besteedt Intellerts niet alleen veel aandacht aan de theorie, maar ook aan de praktische toepasbaarheid ervan. Dat doen we aan de hand van authentieke cases en  datasets waar de deelnemers samen doorheen lopen. We werken in kleine groepen van maximaal 16 deelnemers. Er is dus alle ruimte voor interactieve oefeningen en het uitwisselen van ervaringen.

Het programma

Tijdens het Data Practicum leer je meer over de mogelijkheden en basisprincipes van Data Science, maar we gaan vooral praktisch aan de slag. In drie dagdelen doorlopen we samen een bepaalde case zodat je een helder beeld krijgt van wat er allemaal komt kijken bij het  omzetten van data naar actiegerichte, visuele analyses. Daarbij maken we gebruik van Tableau, een zeer complete en gebruikersvriendelijke Data Visualisatietool.

Het maken van een impactvolle visuele analyses, staat of valt met de kwaliteit van de gebruikte dataset. Daarom besteden we ruime aandacht aan het onderzoeken en beoordelen van databronnen. We vertellen je wat de valkuilen zijn en waar je op moet letten als je data uit verschillende bronnen gaat integreren. Ook leer je hoe je de datasets kunt analyseren, interpreteren en op de juiste manier uitvraagt zodat de resultaten kloppen. Als laatste stap gaan we in op het maken van de visualisaties zelf. Wat zijn de kenmerken van een goede visual en welke vorm past het beste bij de informatie die je wilt overbrengen? We staan stil bij het Data Science Model van Intellerts en nemen de tijd om er mee te oefenen.

Intellerts Academy Data Practicum 2

In detail:

Dag 1

Theorie:
de 8 stappen van Data Science

Demo Tableau:
algemene introductie

Praktijkoefeningen:
valideren en integreren datasets

Dag 2

Theorie:
Vraagstelling en datakwaliteit

Demo Tableau: 
calculations & functions

Praktijkoefeningen: 
datamodellering inclusief variabelen en KPI’s

Dag 3

Theorie:
Achtergrond, waarde, kenmerken datavisualisatie

Demo Tableau:
verschillende typen visuals

Praktijkoefeningen:
vertaling data naar worksheet, dashboard, story

Door het werken in team verband én door de combinatie van theorie en actuele data-vraagstukken heb ik het Data-Practicum als zeer leerzaam ervaring. Echt Top!

Welke vaardigheden leer je?

Na afloop van het practicum ben je beter in staat om bij te dragen aan een data gedreven organisatie. Je hebt meer inzicht in het proces van het beoordelen, integreren, analyseren en visualiseren van data. Ook ben je een kundige gesprekpartner binnen data gerelateerde projecten.

Praktische informatie

Wij bieden het Data Practicum aan als open training en als  in-company training.

Open Data
Practicum

Bij het Open Data Practicum kom je in contact met professionals uit andere organisaties, zodat je inzicht krijgt in andere data-gerelateerde uitdagingen en veel van elkaar kunt leren.

In-company
Data Practicum

Bij het In-company Data Practicum stemmen we de inhoud van het practicum helemaal af op de behoeften die er spelen. We maken gebruik van een  actuele praktijk-case en bijbehorende datasets.

De trainers van Intellerts

De trainers van Intellerts Academy zijn als consultant dagelijks actief binnen hun vakgebied en kunnen goed de vertaalslag tussen theorie en praktijk maken.  Ook didactisch zijn ze goed onderlegd. Ze weten hoe ze hun kennis op een inspirerende en enthousiaste manier over kunnen brengen. 

Frank
van der Meer

De hoofddocent van het Data Practicum is Frank van der Meer. Hij is Managing Consultant bij Intellerts en richt zich met name op Data Analyse en Artificial Intelligence. 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen?

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.